Hamilelik esnasında çoğu bayan sabahtan bulantısı yaşar. Fakat bir takım kadınlarda bu durum fazla ciddi olabilir. Hamilelikte, Sabah bulantısının nedenleri az önce tamamiyle anlaşılamamıştır. Fakat birçok kadının tecrübe ettiği üzere, mide bulantısı sadece sabahleyin saatlerinde görülmez. Mide bulantısı genellikle gebeliğin altıncı haftasında başlar ve ilk üç ayın sonuna kadar sürer. Bazı kadınlarda ise bulantı şikayeti hamilelik her tarafında görülür. Hamilelikte mide bulantısını azaltan yiyecekler, bulantı ve kusma şikayetlerini hafifletip, hamilelik sürecinin daha mutlu geçmesine yardımcı olabilirler.
Hamilelikte mide bulantısını azaltan yiyeceklerden ilki zencefildir. Eğer zencefili doğal formunda bulunduran ürünler bulabiliyorsanız, bu ürünler mide bulantısı ve kusma şikayetlerini giderebilir. 2009 yılında yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına tarafından kapsül formunda günde 1000 miligram zencefil alınması hamilelikte mide bulantısını ve kusmayı azaltmaktadır.
Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, bulantıyı azaltmak için zencefil kullanmadan önce doktorunuza danışmayı önermektedir. Eğer doktor müsade verirse anne adayı taze zencefil kökünden çay yapabilir veya fırın tariflerine katabilir. Zencefil aromalı ürünler tercih edilecekse, içinde reel zencefil olup olmadığı denetleme edilmelidir.
Bazen hamilelikte mide bulantısı öyle şiddetli olur ama anne adayı sıvı içmeyi bile düşünemez. Ancak vücudun yeterince su alamaması bulantıyı yalnızca daha kötüleştirecektir. Buna karşı biraz susuzluğu körüklemesi için tuz atıştırmalıklar tüketilebilir. Çubuk krakerler, tuzlu krakerler bunun için idealdir. Ayrıca bu ürünlerin karbonhidrat içeriği mideyi de azıcık yatıştırmaya muavin olur.
Sonrasında kişinin bolca su içmesi veya su içeriği yüksek kavun, üzüm, kereviz, armut gibi gıdaları tüketmesi önerilir. Tuzlu ürünlerin çok tüketimi vücudun su tutmasına yol açabilir ve hamilelikte karoser zaten su tutmaya ve şişmeye meyillidir. Dolayısıyla bu gıdaların kararında tüketimi iyi olacaktır. Tuz bir yandan da kusmayla kaybedilmiş mineralleri vücuda kazandırır.
Hamilelikte mide bulantısını azaltan yiyecekler aralarında kompleks karbonhidratlar da vardır. Mide bulantısı çoğunlukla sabahtan görülür çünkü bu saatlerde midede çok artı yiyecek olmaz. Bunu önlemek için yatmadan önce son bir öğün olarak kompleks karbonhidratlar tüketilebilir. Bunların arasında yulaf ezmesi ve tam tahıllı gıdalar bulunur. Kompleks karbonhidratlar yavaş sindirilirler dolayısıyla aç ve bulantı şikayetiyle uyanma riskiniz azalır. Süt ürünleri de doğal anti asit etkisine sahip olduklarından midedeki asitleri nötralize edip bulantı hissini azaltabilirler.
Yapılan araştırmadalarda antihistaminik hapların prematüre doğuma sebep olan HG hastalığını tedavi etmede kullanılabilmektedir. Araştırmada bulantıyı önleyen Ondansetron (Zofran) tabletlerinin de %50’den pozitif kadında HG belirtileri çare etmede etkin olduğunu iddia etti ve nadir olsa da ilaç alımının önemli alt etkilerin olabilmektedir.