Sağlıklı ve doğal: Kuru Kayısı kompostosu (video)

Düzenli olarak kurutulmuş meyve tüketmenin vücut sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşımaktadır. Kuru kayısı, uzun müddetler süresince depolamaya uygun bir gıdadır. Üç ay içinde tüketecekseniz, Uğur derin dondurucunuzun kapağa yakın bir bölümünde depolamanız önerilir. Daha uzun müddetler için, derin dondurucunun taban bölümüne yerleştirmeniz daha uygun olacaktır.

Demir itibariyle en zengin gıdalardan biridir. Bu yüzden, kansızlık
rehabilitasyonunda sıklıkla kullanılır. Demire ek olarak bakır da içerdiğinden, ruh halinin balansta kalmasına da yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin imalatını artırır. Kuru kayısı suyu ile birlikte perhiz lifi oranı çok yüksektir. Sindirim sisteminin çalışmasına
yardımcı olur ve kabızlığı engeller. Ancak çok fazla tüketilmesi, ishale kapı aralar.

En ehemmiyetli potasyum kaynakları arasındadır kuru kayısı. Kalp damar sıhhatinin savunmasına yardımcı olur ve aritmi hastalığına iyi gelir. Adale gelişimine de yararı vardır. Bu yüzden küçük çocukla tarafından da tüketilmesi önerilir.

Kuru kayısı kompostosu bilhassa ramazan ayında, iftar ve sahur sofrasında olması şart olan, içeceklerden biri. Çocuklar pek sevmese de, hanede yapılan sıhhatli birmeyve suyu. Üstelik sindirime de yardımcı olduğundan hazımsızlık yaratmaz.

Kuru Kayısı Kompostosu için malzemeler;

  • 2.5 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase kuru kayısı

Kuru Kayısı Suyu Tarifi Yapılışı

Kuru kayısıları sıcak suda 5 dk bekletiyoruz ( içinde kum taneleri varsa çıksın diye ). Daha Sonra düdüklü tencerenin içine 2,5 litre suyu ve yıkadığımız kayısıları ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan daha sonra 15 dk dair kaynatıp altını kapatıyoruz. Daha Sonra sıcakken blender ile kayısıları eziyoruz ezilen kayısıları süzgece döküp içinde kalan posaları ayırıyoruz ( bu işlemi yapmazsak kabukları içerken güzel olmuyo ). Süzdükten sonradan konrtollü bir şekilde şekerini ilave ediyoruz. Karıştırıp tadını denetleme ediyoruz az ise şeker ek edebilirsiniz tadını da denetim ettikten sonradan sürahiye doldurup soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğu vakit servis ediyoruz.

Kuru kayısı hoşafı videosu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir