Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA DÖNEMİ

Bebeklerde diş çıkarma dönemi huzursuz ve sancılı bir dönemdir. Bu dönemde bebekte hiç tanımadığı bu ağrı ile nasıl baş edeceğini bilmez. Diş çıkarma dönemi aynı zamanda ek gıdaya başlama sürecine denk gelir. Diş çıkarma döneminde tam yeni gıdalara alıştı derken diş ağrısından kaynaklı iştahsızlık seyreder.

Bebeklerde diş çıkarma sancısı biz büyüklerde ne kadar ağrılı geçiyorsa bebekte daha ağrılı, sancılı olarak geçer.Çünkü bebek ne yapacağını bilemez ve devamlı huzursuz olur,ağlar,emmek ister,oyun oynamaz,nadir olarak ishal olur.Devamlı elleri ağzındadır.Bulduğu her şeyi ağzına sokar.Çünkü ağzındaki nesneler bir nebze de olsa ağrısını azaltır.

Diş çıkarma belirtileri:

  1. Artan tükürük
  2. Uyku düzensizliği
  3. İştahsızlık
  4. Gelip giden huzursuzluk
  5. Ellerini ısırması
  6. Ağız çevresinde hafif döküntü 

Bu dönemlerde diş kaşıma aparatları,pırasa, yeşil soğan,havuç gibi şeyler ağrısını azaltır.Nadir de olsa diş jeli kullanılır. Bu dönemde ağrılı olduğu için bişeyler yiyip içmez..Ama üzülmemek gerekir.Geçici bir dönemdir.diş çıktığı zaman eski iştahına yeniden kavuşacaktır.

Bebeklerde diş çıkarma döneminde sevdiği mamaları yada yemekleri yedirerek hem vitamin kaybını önlemiş olursunuz hem de bebeğiniz güçsüz kalmamış olur.

Ayrıca bu dönemde uykuları bölünecek,uyumak istemeyecektir.Kendimizden düşünürsek böyle dönemlerde sancımız geçene kadar canımız hiç bir şey yapmak istemez.Bebeğimizi kendimizin yerine koyarak bu sancılı dönemi hem rahat hem de daha az stresle atlatmış oluruz.Unutmayalım ki diş çıkarma döneminde bebeğimizin bizden tek istediği şefkat.bol bol sarılın.Kucağınıza alın.Emzirin. ağrıları hem psikolojik hem fizyolojik azalsın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir